Friday, November 18, 2011

ummi oh ummikun sayang~

hye...
arinie ain share cket pasal kerenah ummi ain ble tempah baju ntk family die nie,,
termasuk la anak dare die yg sorang nie,,
hik3..
kerenah ummi nie akan tiba bile nak rayer je,,,
or bile ade majlis bosar2 yg kitorg kne hadir, or just ummi & ayah je pegi seperti Annual Dinner Kat tmpat keje ummi n ayah...
baru2 nie jew ummi & ayah ain dah bergaye sakan dengan pakaian ala2 hindustan~ Bollywood weyh~
ngan ain2 skali berinai sehari sebelum Annual Dinner ummi tuh berlangsung..
lawa giler !! jgan ingat org bertudung xleh bergaye dengan sari,,,
xcaye ..?? meh cni ain tnjukkan gmbar ummi n ayah ain bergaye dgn pakaian mereka berdua,,pheeeewwwiiitt~
alala~ sweet couple ,,hehe lengan baju ayah labuh sgt~

ain pon berinai skali..hehe ^^




oke2,,dah..
terover plak citer pasal pakaian ummi n ayah ain nie..
yela,, first time tgok diorg berdua bergaye sakan pegi dinner,,slama ni asik baju kurung,,jubah,,kemeja,,T-shirt berkolar,,
hurm..
family ain mmg dari dulu suke tempah baju..
xpernah ade dalam kamus idop ain.baju raye ain just beli je kat luar..
sbb tuh kalau member ajak pegi beli baju sekli,,ain tgok je ,, pilihkan jew ..xbeli pon,,sbb ain mmg xreti beli baju siap tuh..
sampai ade makcik jual baju tuh tnyer saiz baju kurung pun ain xtau nak jawab ape..
alahai~ mundur nyer~
ummi ain akan beli kain kat kedai murah2 je... iaitu,,, di NAGOYA TEKSTIL.. pernah sekali ain n ummi pegi bli kain kat JAKEL ..tuh pun sekali jew..
semua kain utk kitorg dibeli sblom raye..then ditempah olah ummi kat mne2 la yg ummi mau,, tapi biasenyer dgn tukang jahit yg ummi kamcing la,,baru dpt murah punyer~ hehehe


Ummi kalo tempahkan  baju melayu utk ,ammar & amir..
ummi akan pesan suruh cina tuh  tambah butang sekali,,sbb senang~ xyah sibuk2 cari butang utk diorg,yela adk2 ain nie bukan nyer jenis skema..asik berbutang je,,, so ummi buat mcmnie.lgpon dah byk kali kes ilang butang baju berlaku,,lagi2 bile raye,,dah la ramai sedare laki,,mne tak tertukar atau ilang,,
bagi ayah plak..ummi xsuruh letak butang~ sbb ummi dah beli kan utk ayah butang baju melayu yg tersangat la lawa,,,permata putih weyh,,match dgn pape kaler pon,,mmg menAWAN~


kalo utk ain plak...
sejak ain masuk skola asrama sampai la sekarang~
ummi akan tempah mcm biase,,cume xde la budaya ukur- mengukur badan ain mcm dlu,,
trus bwak baju tahun lepas ,,then cume besarkan or panjangkan ukuran je drpada asal..
yela,,ain kat asrama,,mne leh balik,,so ummi buat mcmtuh,..
tapi yg ain xsuke nyer.. tiap kali ummi tempah baju utk ain.. ummi akan panjangkan 1 inci lengan +  baju ain.. lebarkan 1 inci baju kurung tuh.. so bayangkan... kalo setiap tahun asik buat bnde tuh,,makin besar la baju ain 
hakikat nyer ain x mmbesar pon!! semua baju kurung ain mesty besar2..panjang2,, sampai  kwan ain kater 
"ko nie mmg baik la..badan kecik tapi baju semua besar2,, tutup aurat beb,,"
komen tuh mmg baik,,tapi kadang2 nak jugak ade baju ikut saiz badan ain yg sbenar,, xde la kalo kne angin mengibor2 lebih,, huhu,,
sedey tau~
tapi nak wat mcmne..dah ummi yg tempah,,kang xde baju lagi padan muke...huhu sabar jewla..


okey~
 itulah kerenah ummi ain bile tempahkan baju utk kitorg sekeluarga,


sweet kan kami sekeluarga~ hehe ^^



2 comments:

farahdya said...

wah~~lawanye...mane gamba ain pki ala2 bolly?
bes lagu blog ain niyh. :)

GiRlz NAs~ said...

huhu..segan nyer~
sy pakai sari ???? huishhh~ malu la.
tggu la sy dah ayu sgt2 baru sy pkai,,skang still otai cket mcm dlu .. btw lagu ni mmg sedap,khas utk org mcm sy..ngee~