Sunday, February 24, 2013

Comercial Streets

Assalamualaikum w.b.t
selamat tengahari semuaaa ^.^
Dah lunch ?? Dah solat zohor ??
hehehehe 
kalau belummm, baik pi bwat skang sbelum terlambat..  :)

Todaaayyyyy, 
Saya nak share pasal hari2 saya bersama-sama housemates yg tggal 4 org jeeee
mane lagi 2 orang ??? hehehe
diorg balek Malaysia cuti sem 1 ni,, homesickkk la katekann
hehehe.. mcmlah kitorg berempat tak homesick,, ^^

Nak tau kisah kami berempat sepanjang seminggu.. 
bermula pada hari Sabtu bersamaan 16/2/2013 sehingga hari 24/2/2013..?
Mestyylaa nak kan kalo tak ape gune buat blog kan.. hehehe

Soo, hari ni saye citer dulu hari2 kami pada awal mmgu ea,
iaitu pada hari sabtu dulu

Mule - mule pi Commercial Street ,tempat popular bagi pelancong n org tempatan beli kain sari or ape2 yg berkaitan dengan pakaian :) Bising nyer + Busyyy nyer jalan tuh mmg xboleh nak ckap la,, kalau kat Malaysia kiter boleh samakan mcm kat Jlan TAR, Kuala Lumpur or Jlan Taiping, Klang..
mule-mule konon nyer nak pi tempah skirt la kan,, dari malam jumaat hari tuh, dah berangan nak kain jenis ape, design macamner,, punyer la excited nak pi menempah skirt labuh ni,, yelaaa org nak jadi feminin kann 
tapi bile sampai je ke tempat yang dituju.. mata kami dah pandang ke pasaraya In Mark iaitu mall besar yg jual pakaian yg agak modern sampai la ke pakaian tradisional diorang dengan harga yang amat berpatutan.. mmg la berpatutan, dah mmg tengah SALE.. hehehe,
sooo kami yg berjiwa mude , mudah sangat laaa tergoda dengan sign board "SALE 50% n 70% OFF"
huisshhhh~ ape lagi,, pi try mcm2 laaaa,, samapai Baya ( abg dlam bahase kannadha) yg tlong pilih pun naek pening sbb kitorg asik kuar masuk je dari fiiting room tuh,, hehehe
akhirnya saya beli 2 baju shaja :))) 
Lepas tuh kami teruskan perjalanan dengan muke bangge nyer setelah berjaya mmbeli 2 pasang baju sahaja.. 
hahahahahaha :D
tibe2 kami tergoda lagi kat kedai MAx , iaitu mall yg jual pakaian seperti kedai In Mark,, maka kami melakukan bende yg same,, mule2 tgok je,,, tapi tetibe je tangan nie tergoda nak beli baju t-shirt belang2.. hehehe, kawan saya kater baju tuh boleh buat orang pening, tp saya buat tak kisah je,, hik3 ^.^
then, kami berehat sebentar di Tiazoooo ( kedai ala2 coolblog ) huhu
lega rase nyer setelah tekak nie dibasah dengan air yg sejukkkk di Tiazooooo :)) Alhamdulillah ..
selepas recharge tenaga , kami teruskan perjalanan,,, kami cari tudung laa, pashmina laaa..
hehehe, saya kalo pi CS, tak sah kalo tak beli pashmina ! sbb murah , cantik, n mudah nak pakai :))
tak lame lagi mmg tukar koleksi tudung la kan,, trus jadi koleksi Pashmina .. hehehe
mmg murah tawww ! kalau tak borong rugi ! ramai je akk senior beli tudung or kain sari kat sini, then buat niage kat Malaysia :)) Manyak untong lorrr ~~
then................ baru lah pi kedai kaennn,,, nak buat skirt.. punyer la lame berjalan, baru la kami jumpe landasan sebenar.. nielah kami yg punyai jiwa yg mudah sangat nak tergoda..lain yang dirancang, lain yg dibuatnyer ea !

Dalam byangan kitorg, kat kedai nie adelah byakkkk kaen yg sesuai utk buat skirt... tapi, rupe - rupe nyer, byak kain cotton n sari jee.. kami sedeyyyyy sgt ! 

kami cari2 jgak kaen yg sesuai dan akhirnya jumpe jgak :)) tp msalah nyer xde plak kaler yg kami minat..semua nyer wane pudorr jeee,,lepas pening tururn naek satu kedai tuh,, saya bwat keputusan nak tempah satu pasang skirt wane hitam jee,,
tuh pun boleyyyy... setelah penat berjalan kami pun balekkkkkk !! huhu
pape pun,, jom tengok pics kami sepanjang kat CS ea ! hehehehehe :D



Hamekk ko ! Satu Almari die nak punggah ! 


Welcome To CS :))


Terserlah muke excited  kat situ !
Ade Bata n Hush Puppies tawwww ! Kelasss kau CS .. hehe


Okeyyy :) thats all ..




1 comment:

farah hassan basri said...

Assalam sy fara. Mcm mne nak contact awk ye. Sy nak tnya psl india . N sy buat bisness kurti. Sy nak borong dr sna.. ni email sy farahhassanbasri@gmail.com
No sy 0176613830. Hrapp sgt respon k. Tq